Technische website optimalisatie 

De belangrijkste reden voor veel bedrijven om te starten met technische SEO, is omdat je wilt stijgen in de zoekresultaten van Google. Maar minstens net zo belangrijk, en misschien nog wel belangrijker, is dat je je bezoekers er een plezier mee doet.

Een technisch geoptimaliseerde website zorgt ervoor dat je geen bezoekers kwijt raakt, bijvoorbeeld door een trage website of 404-meldingen. Een technisch geoptimaliseerde website zorgt ervoor dat je bezoekers graag gebruik maken van je website.

Dat zorgt ervoor dat de relevantie van je website stijgt, wat vervolgens weer beloond wordt met een hogere ranking door Google.

Website optimalisatie is onder andere:

Sitestructuur

 

Wij zorgen voor een juiste interne linkstructuur, URL’s, breadcrumbs en meer

SSL en HTTPS

 

SSL is een afkorting voor Secure Socket Layer. Oftwel een beveiligde verbinding

leesbare URL’s

 

Voor de meeste mensen is de URL alleen de locatie van een pagina op het internet maar een URL levert informatie aan zoekmachines

Comprimeer afbeeldingen

 

Hoe groter de afbeeldingsgrootte hoe langzamer de pagina laadt. Wij zorgen voor een goede belans tussen snelheid en kwaliteit

Cache opslag

 

Door caching toe te passen zorgne wij ervoor dat de pagina sneller laadt waardoor de gebruikerservaring optimaal is

XML en HTML sitemap

 

Een sitemap kun je vergelijken met een inhoudsopgave van een boek, zo kan de zoekmachine de website beter begrijpen

Website analyse uitvoeren

Naast een uitgebreide SEO audit is het ook mogelijk om een technische SEO audit uit te voeren. Hierbij richten wij ons specifiek op alle zaken die van belang zijn voor de technische SEO optimalisatie van jouw website.

De aandachtspunten worden  opgenomen in een rapport.

Analyse bespreken

Zodra het rapport klaar is bespreken we dit met je en aan de hand daarvan maken we actiepunten. We geven een indicatie af wat haalbaar is binnen het afgesproken budget en tijdspannen. 

Elke website is anders en daarom is de prijs ook anders.

 

Uitvoeren

Na goedkeuring gaan wij aan de slag met de actiepunten. Zodra alle punten zijn opgepakt voeren wij opnieuw een scan uit en bespreken wij het nieuwe rapport. 

Mochten er nog vragen zijn of je wilt een andere dienst afnemen bij ons, horen we dat graag. De koffie staat klaar!

 

Wat zijn de kosten?

Bij het optimaliseren van een website is het belangrijk om rekening te houden met de gebruiksvriendelijkheid.

Potentiële klanten raken misschien afgeleid wanneer een webshop te langzaam laadt, of haken af wanneer ze te veel moeite moeten doen om een bepaald product te vinden. Maar ook op het gebied van zoekmachineoptimalisatie is het van belang. 

Google beoordeelt een website namelijk niet alleen op teksten, maar ook op de technische achterkant.Of alle links het doen, hoe snel een pagina laadt, of er sprake is van duplicate content, hoe je op een website kunt navigeren etc. 

Zoals je kunt lezen zijn er te veel onderdelen om een prijs vooraf af te spreken want elke website is anders. Na een analyse zullen wij een offerte uitbrengen en daarin worden de zaken uitgelicht waaraan gewerkt kan worden. Afhaneklijk van de technische staat wordt een berekening gemaakt en kunnen we je een mooi voorstel presenteren. Jij weet waar je aan toe bent en wij weten wat we kunnen doen!

 

Ga jij de uitdaging met ons aan?

Websitesnelheid optimaliseren

Onderzoek wijst uit dat je na 2.5 – 3 sec. websitebezoekers verliest en dus omzet misloopt als je website niet snel genoeg laadt.

Pagina fouten herstellen

Ervoor zorgen dat de bezoekers op de juiste pagina`s uitkomen en zorg dragen dat je website wordt geindexeerd door Google. 

Website optimaliseren voor mobiel en desktop

Zorgen dat de website op de meest gangbare apparaten coorect wordt weergegeven.

Foto`s optimaliseren

Foto`s verkleinen en  optimaliseren voor optimale weergave.