Webshop met WooCommerce

Winkeliers zien hun regionale verkopen afnemen en dan is een webwinkel een kans om extra omzet te genereren. Met online verkoop ben je immers niet meer gebonden aan klanten uit de regio, je kunt landelijk verkopen of zelfs internationaal.
Om met een webshop te beginnen kun je een WordPress webshop laten maken.

WordPress is een geweldig systeem om websites mee te maken. Maar niet alleen websites zijn makkelijk te maken met WordPress, ook het maken van een webshop is mogelijk. 

Een WordPress webshop laten maken is de perfecte eerste stap richting een succesvol online verkoopkanaal. De WordPress webshop draait op WooCommerce: een platform dat specifiek is ontwikkeld om perfect te integreren in WordPress, met alle voordelen van dien

 

Met alleen maar een mooie webshop bent u er niet…

Zoekmachine vriendelijk

Zorgen dat de website op de meest gangbare apparaten coorect wordt weergegeven.

Doeltreffend webshop design

Foto`s verkleinen en  optimaliseren voor optimale weergave.

Een responsieve webshop

Ervoor zorgen dat de bezoekers op de juiste pagina`s uitkomen en zorg dragen dat je website wordt geindexeerd door Google. 

conversiegerichte webwinkel

Onderzoek wijst uit dat je na 2.5 – 3 sec. websitebezoekers verliest en dus omzet misloopt als je website niet snel genoeg laadt.

De voordelen van een webshop

Een webshop beginnen vergt tijd, maar het heeft wel veel voordelen voor jou en je klanten. Hieronder een paar op een rij.

 • Een webshop (laten) maken is een snelle manier om je eigen bedrijf te beginnen. Daarnaast is het ook een betaalbare manier;
 • Jouw klanten hoeven zich niet aan te passen aan de openingstijden van fysieke winkels. Webshops hebben geen openingstijden, waardoor klanten producten online kunnen kopen wanneer het hen uitkomt;
 • Klanten kunnen vanuit huis of kantoor online aankopen doen. Ze hoeven er dus niet voor naar fysieke winkels. Dit bespaart veel tijd;
 • Om een webshop te beginnen heb je geen pand nodig, mits je geen grote producten of voorraden moet inslaan. Het beheer kan gewoon vanuit huis, waardoor je bespaart op huur;
 • Je kunt inzichten krijgen in de statistieken van je webshop, zoals het surf- en koopgedrag van klanten. Hier kun je handig op inspelen.

Optimalisatie van een webshop

Een professionele webshop laten bouwen door een expert? Dan bent u vast benieuwd wat het kost om een webshop te laten bouwen. De prijzen voor een professionele webwinkel lopen zeer uiteen. Dit is afhankelijk van de schaal waarop u te werk wilt gaan, de beschikbare functionaliteiten en aanvullende elementen

Een webshop laten bouwen die eenvoudig vindbaar is in Google, levert veel klanten op. Wij kunnen een zoekmachine vriendelijke webshop voor u ontwikkelen. 

Sieraden, schoenen, tassen, huishoudelijke artikelen, technologie… Bijna alles is online te koop via een webshop. Het is al langere tijd bekend dat online winkels het in deze tijd beter doen dan offline winkels. En dat is niet zo vreemd, want een webshop heeft veel voordelen. Wil je graag een webshop beginnen en laten maken? Neem vrijblijvend contact met ons op.

 

Wat kost een webshop

Een webshop is een laagdrempelige manier om je producten aan de man (of vrouw) te brengen. Je hoeft niet te investeren in een fysieke winkelruimte en je bent 24/7 geopend.

 De kosten zijn betaalbaar en je kunt snel van start gaan.Heel veel webshops zijn gemaakt met WooCommerce. WooCommerce is een plugin voor een WordPress website in deze plugin zitten een aantal standaard functies maar wil je meer mogelijkheden dan wordt de complexiteit van de website groter en daardoor ook duurder.

Complexiteit webshop bepaalt de kosten

Elk product is anders waardoor ook de webshop anders is. In de online wereld wil je graag opvallen en de potentiële klant een unieke ervaring meegeven.

WooCommerce bevat een aantal basis functionaliteiten maar er zijn veel plugins verkrijgbaar waardoor je webshop meer fuctionelaiteiten gaat bevatten zoals:

 • Cross-sells
 • Boekingen
 • Wisselkoersen
 • Meer mogelijkheden qua productinformatie
 • Betaalopties
 • Verzendopties
 • Coupons
 • Gebruikersregistratie

Het kan goed zijn dat de ene webshop prima werkt via WordPress, met alleen een aantal product pagina’s en een standaard afrekenmodule, maar een andere webshop heeft weer meer maatwerk nodig.

Naast de ontwikkeling komen er natuurlijk ook kosten kijken bij voor het testen en onderhouden van de webshop. Hou dus rekening met het volgende; hoe complexer de ontwikkeling van de webshop, hoe hoger de kosten zullen zijn.